Om mig

Hälsa och träning som en röd tråd genom livet


Träning har alltid varit en viktig del i mitt liv och påverkat mina val inom  utbildning och arbete.

Jag är utbildad fysioterapeut, personlig tränare, gruppträningsinstruktör friskvårdskonsulent och kostrådgivare.

Jag började som instruktör redan när jag var 16 år och har sedan dess, till och från instruerat och insiprerat människor i olika typer av träning, både i grupp och individuellt.


Min träning


När det kommer till träning är min filosofi att träna allsidigt och med stor variation. Träningen ska inkludera styrka, kondition, mobilitet, flexibilitet, koordination och explosivitet, men visst, inte allt på en gång : )

Själv uppskattar jag snabba och intensiva pass, dels för att jag tycker det är roligare, dels för att skapa tid och utrymme för allt annat jag vill göra med familj och andra i min närhet.


Att vara aktiv


Att må bra är en fantastisk känsla, ibland tar vi den förgivet men blir snabbt påminda när hälsan svikar på lång eller kort sikt.

Känslan av att må bra är en subjektiv känsla och är ytterst individuell.

För mig handlar hälsa om att att vara i balans på flera olika plan; fysisk, mentalt och emotionellt.


Att vara fysiskt aktiv är en otroligt viktig del och att dagligen använda kroppen är en grundförutsättning för oss människor. Vi är gjorda för att använda våra kroppar varje dag, att använda vår balans, styrka, smidighet och uthållighet hela livet.


Det som kallas vardagsmotion är den absolut viktigaste aktiviteten vi gör för att få uppnå hälsovinster. Fysisk aktivitet ersätter inte vardagsmotion och vice verska. Fysisk träning , dvs mer planerad träning gör att vi når en högre utgångsnivå och större reserver och ger oss möjlighet att utvecklas fysisk och uppnå individuella mål.


Att vara aktiv på ett eller annat sätt ger så otroligt många hälsovinster och vid rätt dosering och utförande medför det inga biverkingar.


Som fysioterapeut vet jag hur stor betydelse en individs utgångsläge har för en ett bra resultat av rehabilitering och det blir ännu viktigare med åldern.Mitt mål med träningsweekend


Att arrangera träningsweekends har länge varit något som jag velat göra. När Hotel 1622 öppnade såg jag en otrolig potential med läget och det fantastiska nyrenoverade hotellet med ett lyxigt spa. 

Genom träningsweekends vill jag skapa roliga träningsminnen och vara en inspiratör för fortsatt träningsutveckling. Jag vill även att deltagarna ska känna träningsglädje och både ge och få energi genom att träna med andra.  Det ska även ge deltagarna möjlighet att under en helg, prioritera sig själv.


Mitt mål med mina klienter


Genom träning och coachning vill jag ge de individer jag möter förutsättningar att hitta sin egen inre motor för att bibehålla sin motivation och driv för balans i livet där träningen är en central del. Jag vill även ge en bra grund  att stårpå när det gäller övningar och upplägg för fortsatt träning på egen hand.